Wat is de beste manier om vacatures bij Cognizant te vinden en daarop te solliciteren?

Als je deel wilt uitmaken van ons geweldige team van professionals, kun je zoeken op functiecategorie, locatie, branche en meer. Verder vind je ook informatie over de mogelijkheden voor studenten, professionals en executives.

Kan ik op meer dan één functie tegelijk solliciteren?

Ja, dat kan zeker. Cognizant gelooft dat ieder individu over meerdere kwaliteiten en vaardigheden beschikt die een verschil kunnen maken voor onze klanten. Je hebt daarom de flexibiliteit om te solliciteren op meerdere openstaande functies waarvoor jij denkt dat je de juiste kwaliteiten hebt om die succesvol te kunnen vervullen.

Kan ik solliciteren op een functie op meerdere locaties?

Ja, dat kan. Cognizant is een internationale onderneming die klanten bedient via een internationaal leveringsmodel. Dus als je voldoet aan de lokale wettelijke vereisten, kun je zonder problemen solliciteren op functies in verschillende regio's.

Wat gebeurt er nadat ik mijn cv heb opgestuurd?

  • Het wervingsteam beoordeelt de ingediende cv's en neemt contact op met de kandidaten die op de shortlist staan voor verdere evaluatie.
  • Voor technische functies voeren kandidaten technisch georiënteerde gesprekken met experts. Kandidaten kunnen worden verzocht een schriftelijke of online test af te leggen tijdens de assessment.
  • Voordat er een aanbod wordt gedaan, voert een onafhankelijk bureau een gedetailleerde check uit inzake de opleiding en persoonlijke achtergrond van potentiële kandidaten.

Wat als ik niet direct iets vind?

Je kunt je cv uploaden door je aan te melden voor de Cognizant Talent Community. Je krijgt dan een bericht als er op een later moment een voor jou interessante functie beschikbaar is.

Hoe word ik geëvalueerd voor een functie bij Cognizant?

Om ervoor te zorgen dat we de beste kandidaat voor elke openstaande functie vinden, hanteren we een streng evaluatieproces tijdens de werving. Ons team van recruiters beoordeelt je sollicitatie om te bepalen in hoeverre je referentie aansluiten op de vereisten van de functie. Bij een goede match neemt een recruiter contact met je op voor de volgende stap.

Voert Cognizant achtergrondchecks uit?

Ja, we voeren een grondige achtergrondcheck uit met betrekking tot opleiding, eerdere aanstellingen en referenties. We controleren ook of kandidaten een strafblad hebben. Bij bepaalde functies controleren we ook de kredietgeschiedenis. Je wordt ervan op de hoogte gebracht als een verificatie van je kredietgeschiedenis vereist is. Daarnaast moeten sommige kandidaten mogelijk een drugstest doen.

Verzorgt Cognizant sponsoring van medewerkers?

Afhankelijk van de rol kan Cognizant sponsoring bieden. Degenen die hiervoor in aanmerking komen, kunnen dan een H-1B-visum van Cognizant krijgen

Aan welke formaliteiten moet ik voldoen om bij Cognizant te kunnen werken?

Om de formaliteiten af te ronden moet je de aanvaarding van ons aanbod bevestigen, zodat we je onboarding kunnen starten. Afhankelijk van je locatie is het vóór de onboarding mogelijk vereist relevante documentatie te verstrekken. Als je met een recruiter werkt, moet je voor aanvullende informatie contact opnemen met de persoon die je heeft geholpen bij het wervingsproces.

Bij wie kan ik terecht met vragen over het onboardingproces bij Cognizant?

Neem bij vragen heeft de onboarding contact op met de persoon die je tijdens het proces heeft geholpen.

Welke mogelijkheden voor training en ontwikkeling worden aangeboden als ik word aangenomen?

Cognizant stimuleert training en ontwikkeling, zodat jij kunt blijven groeien. We verzorgen uiteenlopende leer- en ontwikkelingsprogramma's waarmee je je vaardigheden en capaciteiten verbetert en allerlei zakelijke uitdagingen het hoofd biedt. Deze programma's omvatten:
  • Gespecialiseerde trainingsprogramma's voor de integratie van alle medewerkers in onze dynamische bedrijfsomgeving.
  • Gerichte online cursussen met interne en externe certificeringen waarbij je met hulp van instructeurs je kennis over domeinen, techniek en soft skills ontwikkelt.
  • Programma's voor het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden om succesvolle marktleiders te creëren.

Hoe blijf ik groeien als professional bij Cognizant?

Wij vieren het succes van onze medewerkers en stimuleren persoonlijke en professionele groei aan de hand van:
  • Goed gestructureerde programma's voor functieoptimalisatie
  • Carrièreplanning
  • Mogelijkheid om opleidingen te volgen of branchecertificeringen te behalen ter ondersteuning van carrièregroei
  • Mogelijkheid om te solliciteren op openstaande functies binnen Cognizant

Als ik eerder al bij Cognizant heb gewerkt en dat nu weer wil doen, hoe kan ik dan opnieuw solliciteren?

Als er een open functie is die aansluit bij je interesses en vaardigheden, kun je opnieuw solliciteren wanneer je wilt. Het proces is hetzelfde, ongeacht of je al eerder bij Cognizant hebt gewerkt. Je kunt vacatures zoeken en hierop solliciteren of je aanmelden bij een talent community om je cv te uploaden.

Waar vind ik LCA-kennisgevingen?

LCA-kennisgevingen vind je hier